۷.۰۲.۱۳۸۸

پیام دکتر علیرضا نظمی افشار خطاب به ملت بزرگ ترک ایران به زبان ترکی

Tarixler Yaradan Böyük Türk Ulusu . Milleti

Deyerli Azerbaycanlı, Horasanlı, Güney İran’dakı Qaşqay elimiz ve bütün İran’daki Türk bacı ve qardaşlarım;

Tarixler yaradan böyük Türk ulusu (milleti), milli zülme uğrayan İran’daki öteki etniklerle birlikte, ulusal yaşamının en hessas ve dönüm nöqtesi olan bir dönemini yaşamaqdadır. Bildiyiniz kimi İran’da azınlıq bir kesim hükumet orğanlarına sinsice sızmaqla, bu hakimiyeti çoğunluğun haqlarına saldırı ve qesbkarlıq aracı olaraq qullanmaqdadır. Son dönemlerde söz qonusu azınlıq ve basqıcı kesim öz aralarında da amansız bir reqabet ve güç paylaşımına girişmişdirler. Ne yazıq ki hakimyetde olanlar, ölkede yaşayan etniklerin haqları ve kimliyini savunma ve gelişdirme yönünde her hansı bir olumlu adım atmamaqda ve insanların düşünce, inanç, özgürlük ve canlarını bir oyuncaq olaraq görmekdedirler.

İnsani açıdan uyğulanan bu basqı ve axıdılan qanlar bizi de qayğılandıraraq derinden üzmüşdür. Yüz ilden beri İran’da yapılan bu basqı ve zülmler, görmezden gelinerek, qana bulanmış eller de isticesine sıxılmışdır. Ne yazıq ki bu sürec yene de devam etmekdedir.

Son olaylarla ilgili böyük Türk ulusunun sessiz ve anlamlı hayqırışları, ister milletimizin qelbinin döyündüyü Azerbaycan’da, isterse tarixin böyük geçidi olan Xorasan’da ve isterse de Güney İran’dakı Qaşqay ve başqa Türk ellerimizde olsun, dar görüşlü bu bağnazları düşünmeye ve etiraf etmeye zorlamışdır.

Biz de, aslan qadınlarımız ve igit Türk böyüklerimizden esinlenerek milletimizin mücadilesinin hükümet içindeki çatışmalarda kirletilmemsini istemekde ve bu oyuna gelmemesi üçün xalqımızı uyramaqdayıq. Unutmamaq gerekir ki, ne bu qaranlıq hakimiyetin bizim milli haqlarımıza tehemmülleri vardır, ne de yaşıl etirazçılar ulusumuza haqq tanımaqdadırlar. Azıcıq ışıqlı görünen bu göz qırpmalarının arxasındaki niyet, hakimiyet üzengisine oturmaq üçün, gecnlerimizin qanını yalnızca arac olaraq görmektedir. Sonucda ise basqı altında tutulan mezlum milletler yene de tarixin çarmıxına gerilecekdirler.

Bizim tarixi çıxarlarımızın rejim içinde qarşıtlıqların sürdürülmesinde olduğunu belirtmemiz gerekir. Kültür qatili qesbkar hakimiyeti desteklemeyimiz yanlış sonuclar vereceyi kimi, yaşıllar hereketi ile de ses sese vermeyimiz, ister istemez Musevi, Refsencani ve Xatemi kimi hakimiyet başında yer alanların 24 illik kültür qetli ve milletsizleştirme sürecine göz yumduğumuzu ve bu süreci onayladığımız anlamına gelmekdedir. Bu şexslerin heç birisi ortaklıq ve edalet olğularına inanmamaqdadırlar. Bu nedenle de biz bu aşağılıq eylencenin oyuncağı olmayacağımızı açıqlamaqdayıq.

Son zamanlarda rejimin gizli elleri Türk mücadileçilerinin sıralarını parçalmağa ve bu herektde ikilik yartmaq üçün görevlendirilmişdirler. Bu doğrultuda söz qonusu kesim qatil ve cinayetkar Hüseyin Musevi’ni “Mir Hüseyin Musevi Tebrizi” ve İslam qatili cinayetkar rejimi de “İslam Cumhuriyeti Düzeni” olaraq sunmaqdadırlar. Ancaq bizim bilincli ve bilge ulusumuzun bu axmaqlaştırmağa boyun eymeyeceyini bilmeleri gererkmektedir.

Bu çekişme ve çatışmaların bize yarayan çekişmeler olmadığı ortadadır ve bu sözde islahatçılar bizim durumumuzu düzeltmeye ve islah etmeye inanmamaqdadırlar.

Azerbaycan ve İran Türkleri, İran yolunda canlarından geçselerde, İranı yönetenler Azerbaycan ve İran Türklerine yaramamaqdadırlar.



Doktor Eliriza Nezmi Afşar

Amerika - Kaliforniya

1388 / 6 / 30

هیچ نظری موجود نیست: